Over mij

Andrea Disco (1961) behaalde in 1983 het HBO-diploma voor botanisch analist, en in 1997 het HAS-diploma voor Tuinbouw aan de Hogeschool Delft. Andrea werkte eerst op diverse laboratoria voor plantenziekten en plagen. In 1991 kreeg ze de lang gewenste baan als onderzoeker op het Proefstation voor Tuinbouw onder Glas in Naaldwijk, en tot 1998 werkte ze aan diverse onderzoeksprojecten bij de Proefstations in Naaldwijk en Aalsmeer. Naast haar volledige werkweek voltooide zij toen de HAS tuinbouwopleiding.

Vervolgens werkte Andrea 9 jaar lang als journalist voor het vakblad Groenten & Fruit en was vaak op bezoek bij bedrijven en aanwezig bij telersbijeenkomsten. Van 2007 tot 2017 was Andrea adviseur plantenziekten, eerst bij Relab den Haan in Den Hoorn en na de overname door Eurofins Agro was ze gestationeerd op de locatie Demokwekerij te Honselersdijk.

Sinds het begin van 2018 biedt Andrea Disco onder de bedrijfsnaam HortiServices haar diensten aan aan de gehele tuinbouwsector. De jarenlange en brede tuinbouwervaring, als onderzoeker, journalist en plantendokter, vormt de basis van HortiServices.

Als HortiServices was Andrea relatiebeheerder voor de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO). Ook hielp ze op de afdeling Diagnostiek van Naktuinbouw in Roelofarendsveen. Bedrijven wereldwijd, van Nieuw Zeeland tot Europa, weten haar te vinden als ze problemen hebben in het gewas.
(Buitenlandse) bedrijven maken graag gebruik van haar grote en gevarieerde netwerk. Andrea plant en organiseert een studiereis tot in detail, zodat de (buitenlandse) bezoeker volledig wordt ontzorgd.

Sinds februari 2020 is Andrea de redacteur van de wekelijkse nieuwsbrief van Fruitteeltonline. Ze doet zowel de redactie als de vormgeving en acquisitie. Sinds zij deze taak heeft overgenomen, is het lezersbestand verdubbeld!